גז"ד למורשע בהצתת אנטנת סלולאר של חברת פרטנר והסגת גבול
|
ת"פ בית המשפט המחוזי חיפה |
50249-11-11
29.4.2012 |
|
בפני : סגן הנשיא - אילן שיף |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד מיה הרטמן עו"ד טל עופר |
: שאדי סאלח עו"ד עלי נאיף |
| גזר דין | |
א. תמצית הכרעת הדין
בתום ניהול משפט הוכחות, הרשעתי את הנאשם בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום - הצתה, לפי סעיף 448(א) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין") והסגת גבול, לפי סעיף 447(א)(1) לחוק העונשין.
בהכרעת הדין קבעתי, כי בליל ה-12/11/11, הגיעו הנאשם ואדם נוסף לאתר מגודר ובו אנטנה של חברת הסלולאר "פרטנר", המצוי בבית ג'אן. השניים חתכו את הגדר המקיפה את האתר ונכנסו לתוכו. בשלב זה החלו השניים לשפוך בנזין במוקדים שונים בתוך האתר. בהמשך הופעלה מערכת הכיבוי באתר הנשלטת מרחוק. עם הפעלתה של המערכת, ברחו השניים מהאתר. מאוחר יותר, בסמוך לשעה 03:45 שבו השניים לאתר, המשיכו לשפוך בנזין בשטחו ושלחו בו אש. כתוצאה ממעשי הנאשם נגרמו נזקים לקירות האתר, לדלת ולגדר האתר וכן למערכת הכיבוי שהופעלה.
ב. ראיות לעניין העונש
מטעם הנאשם העידו 4 עדי אופי:
1. מר ג'מיל ח'טיב זוהיד - העד הנו מנהל ביה"ס היסודי בבית ג'אן והוא אף משמש כאימאם. הוא מכיר את אבי הנאשם ואת משפחתו. הוא העיד, כי הנאשם הוא תלמיד טוב שסיים את לימודי הבגרות שלו ואף התגייס לצה"ל ואח"כ לשב"ס. הוא הגדיר אותו כ"ילד טוב ירושלים", מחונך ומתנהג באופן נורמטיבי.
2. סא"ל איאס פארס - העד שימש כמג"ד שעסק בפעילות מבצעית בעוצבת הגליל. הנאשם שירת תחת פיקודו בפעילות מבצעית, כולל מעבר לגדר המערכת. לדבריו, סיכן הנאשם את חייו אין ספור פעמים מול אויב. עוד העיד העד, כי לנאשם מוסר עבודה מאד גבוה ומשמעת עצמית מאד גבוהה. הוא אף נבחר כחייל מצטיין בגדודו. כמו כן, העיד כי לנאשם " שקט במובן החיובי" המגלם נימוס. שירותו בצה"ל היה מצוין.
3. אל"מ (מיל.) מר נזיה דבור - השתחרר מהצבא לפני 3 שנים ולאחר ששירת בחיל המודיעין. הוא עורך דין במקצועו ומשמש כיועץ אסטרטגי במשרד הביטחון. הוא סיפר שאביו של הנאשם שימש כמפקד כיתה שלו בטירונות. הוא מכיר היטב את משפחת הנאשם. לדבריו, משפחת הנאשם התחנכה על ערכים וכיבוד הזולת.
עוד סיפר, כי סבו של הנאשם היה מהמתנדבים הראשונים שהתגייסו לצה"ל, עוד בטרם הוחל על הדרוזים שירות החובה. דודיו של הנאשם, קצינים בכל זרועות הביטחון ודודיו האחרים מחנכים בבתי ספר. לדבריו, הנאשם הוא שקט, מופנם, נעים הליכות המקובל על חבריו. לדעתו, הנאשם ימשיך ללכת בעקבות בני משפחתו הנורמטיביים.
4. אביו של הנאשם, מר נזיה סאלח - סיפר על עיסוקיהם המכובדים של בני משפחתו בצה"ל, במשרד החינוך, בשב"ס ובמשטרה. העד עצמו שירת בצה"ל 26 שנים בתפקידים פיקודיים ומבצעיים. הוא אף שימש כמח"ט וכסגן מפקד אוגדה. במהלך שירותו נמצא רחוק מהבית אך הערכים בביתו הוטמעו ע"י בני משפחתו. הוא חינך את ילדיו לשאיפה למצויינות. גם בצבא דאג לחייליו על מנת להפכם לחיילים ולאזרחים טובים. הוא ביקש " לקחת את הנאשם חזרה לחיים נורמאליים".
כמו כן, הגיש ב"כ הנאשם 2 מסמכים משב"ס: אישור על גמר קורס סוהרים והמלצה לקידום (ע/ס/1) וכן חוות דעת של קצינת משאבי אנוש על היות הנאשם בחור רציני, בעל משמעת ואיפוק המגלה מוטיבציה לשירות (ע/ס/2).
ג. טיעונים לעונש
ב"כ המאשימה הגיש (בהסכמה), טיעונים בכתב וחזר על עיקרי טענותיו.
התובע הדגיש, כי הנאשם הורשע לאחר משפט הוכחות מלא ולפיכך לא נטל אחריות ואין הוא זכאי להקלה בגין נטילת אחריות.
ההצתה בוצעה ביחד עם אדם נוסף שזהותו לא ידועה והוא עלול ל" הכות בכל רגע".
אליבא דהתביעה, דווקא מאדם נורמטיבי, שאף שירת בשב"ס, מצופה שלא לעבור על החוק. מי ששומר על עבריינים, פעל כאחרון העבריינים.
עוד ציין התובע, כי הנאשם היה נחוש בהחלטתו להצית את האתר, שכן חזר למקום בשנית, לאחר שנס עת הופעלה מערכת הכיבוי.
התביעה ביקשה להשית על הנאשם מאסר בפועל משמעותי וכן מאסר מותנה ופיצוי לטובת חברת אורנג'.
ב"כ הנאשם, לא הקל ראש בחומרת עבירות ההצתה, אך לדבריו הענישה צריכה להיות אינדיבידואלית ומן הראוי להתחשב לקולא בכל הנסיבות, לרבות בנסיבותיו האישיות של הנאשם. הנאשם הנו בחור צעיר שהשתחרר מצה"ל בסוף חודש מרס 2011. במהלך שירותו, סיכן הנאשם את חייו למען המדינה. הסנגור הפנה לחוות דעת שהושמעו לטובת מרשו ועמד על אפשרות קידומו בשב"ס (נ/ס/2). לדברי ב"כ הנאשם, בעקבות ההרשעה יפוטר הנאשם, ככל הנראה, משירותו בשב"ס.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|